project reality header
Go Back   Project Reality Forums > Project Reality Support > PR:BF2 Support
21 Sep 2018, 00:00:00 (PRT)
Register Forum RulesDeveloper Blogs Project Reality Members List Search Today's Posts Mark Forums Read
PR:BF2 Support Help and support regarding PR:BF2 installation and in-game issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-25-2018, 08:26 AM   #1
DurkO
Unhappy Connection lost after 1 minute playing

Hey, yesterday I installed the game, now I have time to test it. Everytime I connect to a server the game loads in, then I join a squad and spawn. So I play like a minute and the game freezes for a 4-5 second and it says me the server lost the connection with me, the same happens on BF2. I have tried to set the internet settings to T1 lan or Cable ingame, but it didn't solve my problem.

DurkO is offline Reply With Quote
Old 07-25-2018, 09:45 AM   #2
[R-DEV]​AlonTavor
PR:BF2 Developer
Default Re: Connection lost after 1 minute playing

I have had a couple of different people with this issue a few years back and the culprit was some kind of firewall on the router for both.

Something doesn't like the packets BF2 sends.
AlonTavor is offline Reply With Quote
Old 07-25-2018, 11:00 AM   #3
DurkO
Default Re: Connection lost after 1 minute playing


Must I try disabling these?
DurkO is offline Reply With Quote
Old 07-25-2018, 12:00 PM   #4
[R-DEV]​AlonTavor
PR:BF2 Developer
Default Re: Connection lost after 1 minute playing

I have no idea. Worth a try if it doesn't make your router accessible from outside.
AlonTavor is offline Reply With Quote
Old 07-25-2018, 12:34 PM   #5
DurkO
Default Re: Connection lost after 1 minute playing

Seems like it didn't work, still dropping connection. :/
DurkO is offline Reply With Quote
Old 07-25-2018, 02:00 PM   #6
DurkO
Default Re: Connection lost after 1 minute playing

I lost my hope about the game, I think I can't fix it by myself, I don't know why the problem occurs, and how to fix it. I have tried solutions from other topic, none of them worked for me sadly, server is still dropping connection, also tried to turn on punkbuster logging without any success.

Quote:
netsh int tcp set heuristics disabled
(default is "enabled")
and

netsh int tcp set global autotuninglevel=highlyrestricted
(default is "normal")
Tried these too, neither of them worked, I'll try it again tomorrow and check if it just needed a computer restart.
DurkO is offline Reply With Quote
Old 07-25-2018, 02:35 PM   #7
[R-DEV]​AlonTavor
PR:BF2 Developer
Default Re: Connection lost after 1 minute playing

Punkbuster is not being used.
Game doesn't even use TCP, that won't do anything.

There's nothing we can do. we don't have the engine code.
AlonTavor is offline Reply With Quote
Old 07-25-2018, 06:03 PM   #8
Douglas_8756
Default Re: Connection lost after 1 minute playing

https://www.realitymod.com/forum/sho...d.php?t=121993

There is no fix for your, my, everbody problem. I got the same issue for the past 2 years now.

The only solution is to switch your modem, preferably from another brand.
Douglas_8756 is offline Reply With Quote
Reply


Tags
connection, lost, minute, playing
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -4. The time now is 10:34 PM.