project reality header
Go Back   Project Reality Forums > Project Reality Support > PR:BF2 Support
26 Mar 2019, 00:00:00 (PRT)
Register Developer Blogs Project Reality Members List Search Today's Posts Mark Forums Read
PR:BF2 Support Help and support regarding PR:BF2 installation and in-game issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 2015-08-24, 06:50   #1
Bawlin
Default Lost Connection to Server

I've tried multiple servers and within minutes to an hour it will randomly kick me for no reason due to lost connection to server. I've tried multiple fixes ranging from turning off windows firewall, upgrading to windows 10 from windows 7, uninstalling teamspeak overwolf, and even hitting the esc key to try to postpone the lost connection.. Overall none of these methods have fixed the issue and help is appreciated. I have not tried any port forwarding and I am directly connected to the internet with an ethernet into the Xfinity router.

System Information
------------------
Operating System: Microsoft Windows 10 Home (10.0.10240)
Architecture: 64-bit
Current Culture: English (United States)
Motherboard: ASRock Z77 Extreme4
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz (Physical: 4, Logical:
Memory: 8.00 GB
DIMM Modules: ChannelA-DIMM0: 4.00 GB @ 1600 MHz
ChannelB-DIMM0: 4.00 GB @ 1600 MHz
Page File: 10.03 GB
.NET Framework: 4.5+ Release Build: 393295, Runtime: 4.0.30319.42000

Display Information
-------------------
Display Device(s): HP 2511x LED Backlit LCD Monitor on NVIDIA GeForce GTX 760
Acer LCD Monitor V223W on NVIDIA GeForce GTX 760
Display Mode(s): 1920 x 1080 (32 bit) @ 60 Hz
1680 x 1050 (32 bit) @ 59 Hz
Driver Version: 10.18.10.4252
Display Memory: 2.06 GB
Multisampling: 2, 4, 8
DPI: 96 (100%)

Audio Information
-----------------
Primary Playback: Speakers (Realtek High Definiti
Primary Recording: Microphone (Realtek High Defini
Open AL Renderer: Software
EAX: True
EAX 1.0: False
EAX 2.0: True
EAX 3.0: False
EAX 4.0: False
EAX 5.0: False
X-RAM: False

Disk Information
----------------
Install Path: S:\Program Files (x86)\Project Reality\Project Reality BF2
Free: 250.42 GB, Total: 931.51 GB, FS: NTFS, SSD: False
Mod Path: S:\Program Files (x86)\Project Reality\Project Reality BF2\mods\pr
Free: 250.42 GB, Total: 931.51 GB, FS: NTFS, SSD: False
Profiles Path: C:\Users\Evan\Documents\ProjectReality\Profiles
Free: 22.38 GB, Total: 111.69 GB, FS: NTFS, SSD: True
Update DL Path: C:\Users\Evan\AppData\Local\Project Reality\Project Reality BF2\Downloads
Free: 22.38 GB, Total: 111.69 GB, FS: NTFS, SSD: True
Update Log Path: C:\Users\Evan\AppData\Local\Project Reality\Project Reality BF2\UpdateLogs
Free: 22.38 GB, Total: 111.69 GB, FS: NTFS, SSD: True

Game Information
----------------
Installed Mods: pr
Current Mod: pr
Version: Standalone - 1.0
PR Version: 1.3.1.0
Language: english
Debug Available: False
Large Address: True
Supported Hardware: None

Profile Information
-------------------
Profile 0001: -bZ-Bawlin
Type: Online
Last Used Profile: True
View Intro: True
Fullscreen: True
Display Mode: 1920x1080@60Hz
Display Mode Valid: True
Graphics Scheme: Medium
Multisampling: Off
VSync: False
Terrain Quality: Low
Effects Quality: Medium
Geometry Quality: Low
Texture Quality: Medium
Lighting Quality: Low
Dynamic Shadows: Medium
Dynamic Lights: Medium
Texture Filtering: Medium
Audio Provider: Software
Provider Valid: True
Audio Quality: Medium
EAX: True
Bawlin is offline Reply With Quote
Old 2015-08-31, 05:20   #2
VirusCodeX
Default Re: Lost Connection to Server

In your modem/router settings try turning off WPS, turn off UPnP, and set your DHCP Lease Time to something with like 6-7 digits (4000000) doesn't need to be anything specific just needs to be a lot longer than default lease time settings. Give that a shot, I have an ARRIS modem/router combo and changing those 3 settings stopped my server disconnecting problems on Windows 7, not sure if it will on Windows 10.
VirusCodeX is offline Reply With Quote
Old 2015-08-31, 05:20   #3
VirusCodeX
Default Re: Lost Connection to Server

Also in Advanced Mumble settings try turning off "QoS"
VirusCodeX is offline Reply With Quote
Old 2015-09-02, 18:30   #4
Bawlin
Default Re: Lost Connection to Server

Still lost connection to host after your first post but I have yet to try to turn off QoS in advanced settings in mumble.

Edit: thanks for the help!
Bawlin is offline Reply With Quote
Old 2015-09-03, 07:40   #5
CR8Z
Supporting Member
Default Re: Lost Connection to Server

Bawlin,

To turn off QoS, open the PR launcher.

Go to Options -> PR Mumble -> Launch -> Configure -> Settings -> Check "Advanced" Box Lower Left Hand Corner -> Network -> Uncheck Quality of Service (QoS).

I don't know if that will help, but I hope so. I need ya' in my squad, son!!!!
CR8Z is offline Reply With Quote
Reply


Tags
connection, lost, server
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT. The time now is 02:30.