PDA

View Full Version : PR:BF2 v1.4.12.0 Changelog


Mats391
2017-07-02, 10:44
http://i.imgur.com/z3UAqRg.png

Ever since we introduced the beta program for new maps with Sahel we were happy to see many of you posted feedback and suggestions. So today we introduce a new map in the beta program: Route E-106. This map, just like Sahel is in need of community feedback and play testing before it can be finalized and implemented. Route E-106 features a forested and rural environment in hopes of creating an appealing aesthetic and features unpredictable flag layouts so that every round is fresh and develops differently each time you play. This map also serves as a proof of concept for influencing squad cohesion with careful placement of overgrowth and deliberate terrain alterations.

We also added an update to the Dutch infantry weapons with the addition of C7NLD and C8NLD and a rework of the MINIMI. Next to all this there are some changes and fixes as usual which you can read all below. Enjoy the release!

We are always looking for more testers. Want to help us test maps and other content? Sign up (https://www.realitymod.com/forum/testers.php) as a tester today.


Important, due to an update to the mumble client, make sure you have Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 installed! Download it here (https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=48145). This is also for those who get the 'Mumble_app.dll error -3' error. You need the vc_redist.x86.exe even if you have x64 system.


http://media.realitymod.com/news/pr1412/2_thumb.jpg (http://media.realitymod.com/news/pr1412/2.jpg) http://media.realitymod.com/news/pr1412/3_thumb.jpg (http://media.realitymod.com/news/pr1412/3.jpg) http://media.realitymod.com/news/pr1412/1_thumb.jpg (http://media.realitymod.com/news/pr1412/1.jpg)
http://media.realitymod.com/news/pr1412/4_thumb.jpg (http://media.realitymod.com/news/pr1412/4.jpg) http://media.realitymod.com/news/pr1412/5_thumb.jpg (http://media.realitymod.com/news/pr1412/5.jpg) http://media.realitymod.com/news/pr1412/6_thumb.jpg (http://media.realitymod.com/news/pr1412/6.jpg)


PR:BF2 v1.4.12.0 Changelog (2017/July/02)
-----------------------

GENERAL:
Updated parachute physics to be harder to control.
Updated Mumble client to 1.3.x.
Fixed BUIS not working for some players.
Fixed being able to place more then the intended amount of deployable assets.
Fixed tracers flying slower than ball ammunition when mixed.
Fixed a common client crash causing many players to crash at once.
Removed option to change effects settings. They are forced to High now.


MUMBLE:
Now includes individual sound control by right clicking players in the mumble client.
Increased minimum positional audio volume decrease by 2.5 meters to improve close range communication.
Upgraded our design to resemble the default one.


KITS:
Added binoculars to AA kits so they can spot aircraft more easily.


WEAPONS:
Added C7NLD and C8NLD with Aimpoint and optional 3x magnifier.
Added C7NLD with AG36, Aimpoint and optional 3x magnifier.
Added MINIMI with Aimpoint and optional 3x magnifier.
Updated iron sight front post on M4/M16 to be smaller.
Updated all AA missile launchers to shoot at 60RPM to unify and lower their rate of fire.
Updated HK417 to have 3x zoom on undeployed and 12x on deployed. Removed double zoom.
Fixed flares popping smoke when they deploy.


VEHICLES:
Updated GB Landrover sounds.
Fixed littlebird sounds being too loud for pilot.
Fixed issues with Leopard 2A6 rear armor being too strong.
Fixed weak spots on German Puma.
Fixed vehicles taking too much ground damage.


LEVELS:



General

Added Route E-106 BETA (2x2 km) - Ru vs US Army - AAS.
Updated Essex and cargoship helicopter and jet resupply points to have the same speed.
Updated ticketbleed to be disabled for the first 10 min of the game.
Fixed minimap not showing completely on some maps.



Battle of Ia Drang

Helicopters can now fly out of bounds.
Lowered Huey spawns to 5 minutes.
AAS64: Holding the Flank, Platoon and Creekbed flags now makes one team bleed the other. US Command flag is now only capture-able by US forces. Tunnel & Camp rallypoint respawns after 20 minutes.
AAS32: Now uses normal flag routes with capture-able Tunnel and Camp flags.
AAS16: Night layer with US defending center flags.
CNC64: CNC with AAS32 assets.
CNC32: CNC with AAS16 assets and night sky.



Beirut

AAS64: Mi-8 now has no spawn delay and spawns every 5 minutes.
AAS32: Lowered Mi-8 respawn to 5 minutes. Replaced Merkava with M163 VADS on a 15 minuted delayed spawn. Lowered BTR-80 spawntime to 10 minutes from 15.



Dovre

Removed UAV.



Dragon Fly

AAS32: New layer without tanks and only city flags.



Jabal

AAS64: Removed North Bridge flag, removed ZPU-4 outside of the MEC main base, marked MEC main base on minimap.
AAS32: New layer with USMC ironsights against Syrian Rebels and alternative sky setting.
AAS16: Old AAS32.
SKIRMISH32: New layer with USMC ironsights against Syrian Rebels.



Kashan Desert

Reduced total lightmap texture file size.
AAS32: new asset layout featuring light attack helicopters
AAS64: new asset layout featuring mirrored asset layout
Skirmish: new Skirmish flag layout, added Skirmish 32 and 64 featuring all three blufor factions used on AAS.



Muttrah City

COOP: Fixed wraparound building not showing correctly.



Silent Eagle

Filled up sinkhole.



Vadso City

Tweaked vegitation to have lower bushes that no langer cast big shadows.
Remade AAS Routes. More info here (https://www.realitymod.com/forum/f196-pr-highlights/145173-vadso-city-map-update.html).

AlonTavor
2017-07-02, 10:58
Been testing my new binaries for 22 days now, playing daily. Did not crash a single time in-game.
Please report if you're still crashing.


Also please report if the BIUS switch function isn't working for you.


Edit: Not on the new map, there seems to be an issue with it.

mries
2017-07-02, 11:00
Very nice! Really interested in the new map!

And Mr.vdHeide, well done on those improved weapons! The Dutchies got some proper love!

Mr.VdHeide
2017-07-02, 11:15
Thanks, and trust me, they will be getting even more love in the future. :D



D.J.

Glimmerman
2017-07-02, 11:18
W00p w00p, finally our new toys ingame :D

gregjlanders
2017-07-02, 11:20
It doesn't give me the option of updating to 1.4.12 when logging into my profile.

VTRaptor
2017-07-02, 11:24
1. Make new, super sexy dutch rifles
2. Release brand new map
3. RU and US again
4. Still only one map to play with new weapons.

But i like the changes, just give Netherlands more love.

>: (

Rico
2017-07-02, 11:31
•Removed option to change effects settings. They are forced to High now.

Hope this doesn't affect performance too much.

•Updated ticketbleed to be disabled for the first 10 min of the game.

Hoping this helps fix the Bamyan alt layer problem where round ends in less than 20 mins. Might need to be longer though. Will test.

Mats391
2017-07-02, 11:31
Client files released.

Wicca
2017-07-02, 11:38
coooooooooooooooooooooooooooooooool

Singh408
2017-07-02, 11:49
you guys sure about Leopard armor being too strong? I thought it was other way around. Leo armor was too weak from behinds & ides

RaNa-xXx1
2017-07-02, 11:58
Nice Update with new map cool cool keep it up guys.

ArkUTD
2017-07-02, 11:59
What about all the other maps that still need fixing lol

RaNa-xXx1
2017-07-02, 12:01
AlonTavor;2167767']Been testing my new binaries for 22 days now, playing daily. Did not crash a single time in-game.
Please report if you're still crashing.


Also please report if the BIUS switch function isn't working for you.


Nice yes we will report you mate Good work

Singh408
2017-07-02, 12:02
nice update but you add 1 thing and remove 5 other things. Havoc and apches is out of kashan and so is Froggy and F18. And specially fuck you FFG for this haha

operativac
2017-07-02, 12:03
What about all the other maps that still need fixing lol

Soon™.

Also, if you spot any glaring issues, please report them on the forums. :)

Outlawz7
2017-07-02, 12:13
you guys sure about Leopard armor being too strong? I thought it was other way around. Leo armor was too weak from behinds & ides

To be exact Leo got overwritten by another object and ended up having same armor all around the tank, being too strong in back and too weak in front ie. not using the 1.4 armor system at all.

VTRaptor
2017-07-02, 12:14
Rifle with GL has no sound when you pick it.

FFG
2017-07-02, 12:15
nice update but you add 1 thing and remove 5 other things. Havoc and apches is out of kashan and so is Froggy and F18. And specially fuck you FFG for this haha

Yeah, having a billion CAS on a map is fun as fuck ya know. xD

AlonTavor
2017-07-02, 12:17
Seems like there's a issue with the new map, people crashing...

mectus11
2017-07-02, 12:27
Anyone with mumble issues since the update? Seems like I can see people talking but nothing is coming through.

AlbiK
2017-07-02, 12:34
Good Update , but still waiting for sniper kit to be more powered not nerfing this much

akilmaf
2017-07-02, 12:49
Testing now!

Thanks for the update.

Long live PR!

FFG
2017-07-02, 13:24
Rifle with GL has no sound when you pick it.

When you pick up the kit? First or third person?

LiamBai
2017-07-02, 13:24
What about all the other maps that still need fixing lol
Thanks for your helpful contribution.

angryPiG_RUS
2017-07-02, 13:32
Isn't it way too big buff for Russia on Beirut?

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 13:40
Well Good day guys.I have a slight Problem.I updated PR few mins ago and i joined a server and it kicked me out of the game as soon as it was done loading.It said cant find VCRUNTIME and i need to reinstall the game.Clicked ok and it said cant run mumble app.In other words my mumble is messed up and i dont think reinstalling the game will work any ideas how to fix it or if anyone else has the problem?

Mineral
2017-07-02, 13:40
Can you post screenshots of the error please?

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 13:41
Anyone with mumble issues since the update? Seems like I can see people talking but nothing is coming through.

I cant even speak man i run the game go to a server as soon as i start playing it kicks me out and says cant find VCRUNTIME someting like that and that i need to reinstall my game

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 13:42
Mineral;2167803']Can you post screenshots of the error please?

will do hold on

Zire
2017-07-02, 13:49
Very nice, Wish you fixed rifle man ammo bag.

Zire
2017-07-02, 13:55
update speed is horribly slow

VTRaptor
2017-07-02, 13:56
When you pick up the kit? First or third person?

First person. When you choose the weapon.



As for the mumble problems, I had the same. Just google for the missing .dll files.

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:02
Dang cant find the screenshot but this is what it says....."PR Mumble.exe-System Error...The program cant start because VCRUNTIME140.dll is missing from your computer.Try Reinstalling the program to fix this problem." and when i press ok it says " Mumble Launcher Error - 3 Failed to load mumble_app.dll"

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:03
First person. When you choose the weapon.



As for the mumble problems, I had the same. Just google for the missing .dll files.

Can you give me the link to where you found the file.Im searching but all the stuff wants me to buy programs and stuff like that.

HIROhd
2017-07-02, 14:12
CTD, 4 times in 4 attempts

https://youtu.be/5Bl5T2Pst0Q

captainfuture
2017-07-02, 14:16
Here is the link for downloading vcruntime140.dll

Click "Herunterladen" (=Download) and select 32bit or 64bit version.

https://www.microsoft.com/de-de/download/details.aspx?id=48145



Worked for me ;-)

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:22
I downloaded the file but still for some reason doesnt work...still say the file is missing

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:25
Here is the link for downloading vcruntime140.dll

Click "Herunterladen" (=Download) and select 32bit or 64bit version.

https://www.microsoft.com/de-de/download/details.aspx?id=48145



Worked for me ;-)

Hope it works for me.

captainfuture
2017-07-02, 14:29
CTD, 4 times in 4 attempts

https://youtu.be/avbYx-6G8_M


Did you try to reinstall game ?

On the video it seems to close after 56% of loading.
You "expert" just moved your camera away when the error message came :-(
I analysed the video. Error message just says that it closes down game - no reason given.

What I would do first is to try one thing: Change the write rules for videos on the video.con file of PR thus forbidding windows to overwrite video.con. Do not forget to change that back later otherwise it might cause problems in the future.

If you dont know how to do that...go trough the answering postings here that came after PR 1.3 update. There you find more details. Also in the forums there should be similar hints. otherwise contact me here for help.

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:30
Nope still doesnt work for me

sweedensniiperr
2017-07-02, 14:30
What are the advantages for the new mumble version?

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:31
still says VCRUNTIME140.dll file missing

captainfuture
2017-07-02, 14:31
I downloaded the file but still for some reason doesnt work...still say the file is missing

did you execute it?
You have to leave the server probably while executing it ;-)

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:32
What are the advantages for the new mumble version?

My mumble doesnt work.

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:33
did you execute it?
You have to leave the server probably while executing it ;-)

Yes i installed the thing went to my launcher wanted to run mumble settings still said the file is missing

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:36
When you go to Mumble settings in your launcher you can launch mumble like that..and thats how i tested it and still say file missing

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:41
I downloaded x64 im gonna try x84 now

xXxDanielxXx101
2017-07-02, 14:44
Dude love you so much man..it works now...seee yall in PR cheers

Vitaz145
2017-07-02, 14:53
Removed option to change effects settings. They are forced to High now.

RIP FPS.
Its a worst thing that i seen in all PR updates.

Mats391
2017-07-02, 15:00
What are the advantages for the new mumble version?

One of the main features is being able to adjust volume for individual players.
The other big thing is having the build environment set up so that we can hopefully also update the murmur server :D

18Zector48
2017-07-02, 15:12
I just want to ask.. Why is it downloading so slow?? I have 6MB/s downloading speed and it's downloading 60kB/s - 350 kB/s... and it needs to download 500 MB, this is going to take whole day to download it..

Mats391
2017-07-02, 15:26
I just want to ask.. Why is it downloading so slow?? I have 6MB/s downloading speed and it's downloading 60kB/s - 350 kB/s... and it needs to download 500 MB, this is going to take whole day to download it..

Its only 167mb ans you are not alone in downloading it.

18Zector48
2017-07-02, 15:34
Mats391;2167848']Its only 167mb ans you are not alone in downloading it.

for me it was downloading more than 500mB, because i just downloaded and installed PR today.. :? im already downloading it over 1 and half hour... 500 mBs... :-(

cribbaaa
2017-07-02, 16:04
RIP FPS.
Its a worst thing that i seen in all PR updates.

How about upgrading from that potato PC of yours?

SgtSenner
2017-07-02, 16:19
Hey guys,
I have a request,I can't play online because I have a toaster laptop and it ruins the fun when I have fps drops in an online match so can you guys add vehicles to co-op mode that we can use solo such as tanks,IFVs etc. It would mean a lot to us who can't play the game online.
You guys can add a few vehicle for example tanks in every map,vehicles that bots don't use only for players.
Anyway I hope you guys can make it happen.

Vitaz145
2017-07-02, 16:54
How about upgrading from that potato PC of yours?

How about you will give me money for that?

Im playing in PR because it has not very high sys req,but now its awful.

GrumpyEye
2017-07-02, 16:54
the CAS littlebird did not (at all) spawn on one of the servers currently running the new map.

Also, Im not sure that the balance is right with having a littlebird on one side and a hind on the other.

X-Alt
2017-07-02, 16:59
nice update but you add 1 thing and remove 5 other things. Havoc and apches is out of kashan and so is Froggy and F18. And specially fuck you FFG for this hahaI think the US Apache got completely removed from the client, I'll check now.

Expendable Grunt
2017-07-02, 17:55
US Command flag is now only capture-able by US forces.

Ehhh...

Other than that, seems pretty great. Looking forward to the new Jabal layers.

M.

junkass
2017-07-02, 18:19
For who is having VCREDIST140.dll and mumble_app.dll errors, i solved installing the 32 bit version (x86) of the Visual C++ redistributable 2015 (https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=48145).
For some reason english language doesn't have available donwloads of the binary, so choose another language.
Hope it was useful to someone ;-)

EDIT: oh, the solution was already reported (https://www.realitymod.com/forum/f26-pr-bf2-bugs/145395-mumble_app-dll-error-3-a.html) by the way. Thank you devs for your nice work! :)

crokojot
2017-07-02, 18:30
:thumbsup:

Cassius
2017-07-02, 19:17
Awesome :D now if we only can find a way to make it so the servers dont always run the same 5 maps.

Bastard0
2017-07-02, 19:36
http://i.imgur.com/QXzxsCE.jpg

:-?

cantpick
2017-07-02, 19:36
Mats391;2167764']

Important, due to an update to the mumble client, make sure you have Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 installed! Download it here (https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=48145). This is also for those who get the 'Mumble_app.dll error -3' error.


Please update the above with this info:
Mats391;2167844']Install Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015
https://www.microsoft.com/en-US/download/details.aspx?id=48145
You need the vc_redist.x86.exe even if you have x64 system.

You need the vc_redist.x86.exe even if you have x64 system.

So ppl do not have to spend an hour getting to writing a post like this, thinking yeah I have that C++, oh and okay I will just re-install it just to be sure and .... spend more time sifting thru forums to find out the one version seemingly most reasonable is the wrong one in this case.

ty

hope this saves others some time.

SovietBear4
2017-07-02, 19:39
:lol::lol:"Fixed vehicles taking too much ground damage." does this means the LAVs won't track themselves in Yamalia?

Psyko
2017-07-02, 20:18
Ehhh...

Other than that, seems pretty great. Looking forward to the new Jabal layers.

M.

holy shit, i havnt seen you in forever

speedazz
2017-07-02, 22:28
Mats391;2167764']http://i.imgur.com/z3UAqRg.png


Now includes individual sound control by right clicking players in the mumble client.


[/List]
[/List]

I wish you could control squad chat and local chat volume individualy, because sometimes it's really annoying how you can't hear someone talking in local, while someone is talking in squad chat... :mad:

AlonTavor
2017-07-02, 22:30
I wish you could control squad chat and local chat volume individualy, because sometimes it's really annoying how you can't hear someone talking in local, while someone is talking in squad chat...

We increased local volume a bit.

mebel
2017-07-02, 22:40
Can't wait to play the new A E S T I C map :-)

gringuish
2017-07-03, 02:45
Hi guys, i've been playing PR for about 6 months aprox. and I freaking love this game, just registered in fórum though. I do have a non so shitty PC (2013 Samsung laptop, not great but pretty decent) and i do have some fps drops specially on MP. I want to know why the only High effect forcing and how can I increase some of the optimization, just to avoid rage quitting this wonderful game forever (until I make some money to update PC)

Thank you very much and long live the devs of this masterpiece, see ya in servers

obpmgmua
2017-07-03, 03:00
RIP suppressed spotter kit.

Mr.VdHeide
2017-07-03, 09:33
Hi guys, i've been playing PR for about 6 months aprox. and I freaking love this game, just registered in fórum though. I do have a non so shitty PC (2013 Samsung laptop, not great but pretty decent) and i do have some fps drops specially on MP. I want to know why the only High effect forcing and how can I increase some of the optimization, just to avoid rage quitting this wonderful game forever (until I make some money to update PC)

Thank you very much and long live the devs of this masterpiece, see ya in servers
We removed the ability to use low effects settings because people would exploit it. It was actually possible for low graphics users to see through smoke giving them a big advantage and that was considered unfair.

Can you share your laptop's specs? And also on what settings do you play the game?




D.J.

solidfire93
2017-07-03, 09:38
great job PR Dev... its so nice to see updates like this...
also the new Beta maps are really great and the fact that you guys let public server play and give feed-back on it it's awesome...

the new Dutch AR, and Rifles and freaking amazing, not to mention how really good the aimpoint is with the magnifier.... feel like playing With an improved version of the IDF Reflex with the zoom.... very well done. if only we had more dutch Faction maps :/

also i wish more maps get that light CAS heli combination with 3v3 tank on the ground in the future...

keep up the good work.

Coalz101
2017-07-03, 11:28
Can we atleast have medium effects settings and not only high, This high effects thing kills my FPS on maps. Even on Fallujah when the update came out. A bomb truck blew up and my potato shat it's self.
Other than explosions killing my pc, my fps is still around the normal range but i want it to be higher so i need to reduce effects to achieve that. (I disabled shadows for better performance, helped a bit)

Mineral
2017-07-03, 16:02
They did their research on the matter. The implemented setting is the logical choice

ALADE3N
2017-07-03, 16:34
i have a problem with this redist 2015 x86 that is not successfully installed on my pc , i have win7 x64 :(

bahiakof
2017-07-03, 20:50
Mr.VdHeide;2167979']We removed the ability to use low effects settings because people would exploit it. It was actually possible for low graphics users to see through smoke giving them a big advantage and that was considered unfair.

D.J.

Great decision, on maps with 2km and 4km, the snipers were attacking the targets even covered by smoke. This was causing a suspicion of hacking to those who did not know this problem.

TBoy205
2017-07-03, 21:09
The feet on the grip pod are angled 45 degrees off

Mr.VdHeide
2017-07-03, 22:38
Thank you, you must have spend a lot of time looking at my new rifles. :-D

Anyways, when I made the model I did some research on the grip-pod and I noticed that the legs were almost always on a bit of an angle. So I did the same for my model because I figured it would be a nice detail. :)

Here is an example:


http://i.imgur.com/AleDiiP.jpg





D.J.

Captain Fubar
2017-07-03, 23:34
does this mean we'll be getting more maps with the dutch as dovre is currently the only one

Gerfand
2017-07-04, 02:17
Late to party, but:
Updated iron sight front post on M4/M16 to be smaller.
(0.0)

tny0061
2017-07-04, 07:51
My Mumble not working after update it said mumble launcher Error -3 fail to load mumble_app.dl l

xpugur
2017-07-04, 07:56
My Mumble not working after update it said mumble launcher Error -3 fail to load mumble_app.dl l

"""Important, due to an update to the mumble client, make sure you have Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 installed! Download it here. This is also for those who get the 'Mumble_app.dll error -3' error. You need the vc_redist.x86.exe even if you have x64 system.
""

it is already written at first post !!!

Mr.VdHeide
2017-07-04, 09:01
does this mean we'll be getting more maps with the dutch as dovre is currently the only one
Yes we will, just not sure when but we will. :)



D.J.

WentBerzerk
2017-07-04, 16:30
Mr.VdHeide;2167979']We removed the ability to use low effects settings because people would exploit it. It was actually possible for low graphics users to see through smoke giving them a big advantage and that was considered unfair.

Can you share your laptop's specs? And also on what settings do you play the game?




D.J.

You could see through the smoke a little bit, but not that much to give you an advantage, at least in my perspective.

Hopefully it doesn't affect performance too much.

space1
2017-07-06, 10:10
RIP FPS.
Its a worst thing that i seen in all PR updates.

Maybe we need PR Slow Server which will not update beyond 1.4.11.0

How about upgrading from that potato PC of yours?

I need to go dig a potato field so i can sell them to buy a new PC

http://i.imgur.com/QXzxsCE.jpg

:-?

RIP suppressed spotter kit.

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

I feel like some of the devs are just kind of making game worst, I still have a difficulty getting my head wrapped around how the new infantry weapon damages were adjusted, I mean insurgents are using Russian weapons which shoots 7.62 which are heavy and in accurate but no longer kills either, I mean we can throw rocks for God's sakes on the other hand BLUFOR shoots good ol 5.56 nato which are super accurate and they got scopes, its just un fair.

About the low effect settings is now if you are in a crowd of place it will be exploited by those high end graphic cards will throw smoke all over and just get bunch of free kills. Because low FPS guys cant even aim anymore because of degraded performance...

juhab
2017-07-07, 19:29
''Removed option to change effects settings. They are forced to High now.''

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/56/d2/3d/56d23df02a5bf22e9afc1e2323dfc798.jpg
bye

gringuish
2017-07-07, 22:49
Mr.VdHeide;2167979']We removed the ability to use low effects settings because people would exploit it. It was actually possible for low graphics users to see through smoke giving them a big advantage and that was considered unfair.

Can you share your laptop's specs? And also on what settings do you play the game?




D.J.

Thank you for the answer, I now actually support that feature lol

as for my little girl (Samsung 2013 laptop);

AMD A6-4455M APU with Radeon Graphics 2.10 GHz
4 GB RAM
AMD RADEON 7500G VIDEO CARD
Windows 10- 64 bit

I usually play with minimum or medium at its best, I only play in HOG because is the one with lesser ping, without that i would be unable to play, still don' understand since it's the same engine that fueled BF2 Vanilla, right?

Mr.VdHeide
2017-07-07, 23:45
Ye it is the same engine, only vanila bf2 had far less stuff on a map and also lower viewdistances unlike pr where the view distance can be up to 1km.

Your main issue with running PR is the fact you have a 2.1 Ghz cpu. PR uses only one core and 2.1 isnt a lot. low / medium settings sounds like a good plan in your case, just experiment and see what works best for you.



D.J.

tankninja1
2017-07-08, 02:29
No reversal of the dumb weapon damage changes :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Come on now.

Rico
2017-07-08, 07:57
Frame rate absolutely bombs for my brother and I when smoke is deployed. Not liking the force effects change.

Vista
2017-07-08, 13:15
Frame rate absolutely bombs for my brother and I when smoke is deployed. Not liking the force effects change.

Well there's always going to be the dicks that lower the effects settings to not draw smoke at distance, and also PR's engine is ancient at this point (only uses 1 core :/) so the DEVs had to make a decision. Still, if you can't really run PR in 2017, I think its time for an upgrade ;-)

xpugur
2017-07-08, 14:39
i was wondering how the hell i got shot through the smoke (or when i was in the smoke) ... so the reason was people playing with low graphic settings .... thanks dev for fixing that :)

ArkUTD
2017-07-08, 15:20
Are the DEVS aware that on the map GAZA, we have a problem where both sides assets are now being damaged by just driving round the map. can we get a fix?

Fixed vehicles taking too much ground damage.

this could be an issue

ArkUTD
2017-07-08, 16:35
also, has anyone else experienced issues with not seeing some people in mumble?

Max_
2017-07-08, 18:40
Gaza issue is getting looked at.

Sent from my XT1032 using Tapatalk

DogACTUAL
2017-07-08, 18:57
Frame rate absolutely bombs for my brother and I when smoke is deployed. Not liking the force effects change.Strange... smoke has no effect at all on my FPS, but whenever there are many objects or players in my FOV, like on city maps, my FPS drop hard.
Well there's always going to be the dicks that lower the effects settings to not draw smoke at distance, and also PR's engine is ancient at this point (only uses 1 core :/) so the DEVs had to make a decision. Still, if you can't really run PR in 2017, I think its time for an upgrade True, people just bitch around and expect the DEVs to appeal to the lowest common denominator instead of realizing their own responsibility and looking for ways to upgrade.