project reality header
Go Back   Project Reality Forums > PR:BF2 Mod Forums > PR:BF2 Bugs
24 Apr 2014, 00:00:00 (PRT)
Register Forum RulesDeveloper Blogs Project Reality Members List Search Today's Posts Mark Forums Read
PR:BF2 Bugs If you find a bug within PR:BF2 (including PRSP), please report it here.

Contact Support Team Frequently Asked Questions Register today!

Closed Thread
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-14-2006, 06:37 AM   #1
[BiM]Black7

[BiM]Black7's Avatar
Send a message via MSN to [BiM]Black7
Default CTD on Ejod desert (Look here)

SOLUTION TO THE CTD ON EJOD DESERT AND OTHER MAPS


Put terrain in video settings to Medium or higher..
seems the CTD happens if your on Low


To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

"It's every man's dream to hear that beer and pizza can prevent cancer," he said. "However, the 17 beers and four large pizzas needed to get enough xanthohumol and lycopene to help prevent prostate cancer is unfortunately not advised."
[BiM]Black7 is offline
Last edited by [BiM]Black7; 09-14-2006 at 11:35 AM..
Old 09-14-2006, 07:55 AM   #2
Gecko1969

Gecko1969's Avatar
Default

Sager 3880 with 2 Gig RAM and Centrino 2.13 GHz, with GeForce 6600 128 RAM, with 72.30 Drivers (Latest offered from Sager), XP Pro with latest patches SP2.
BF2 using software audio at Med. setting, Running at 1280X1024 with everything else set to lowest setting except draw distance is Maxed.

No able to update NVidia Drivers as I need to mess with reg to get them to work and things run smooth enough.

Anything I missed?

Edit:

My install went like this if I remeber right; BF2 Vanilla fresh off CD, BF2 Spec. Forces from CD, last EA patch before 1.4, PRMM 0.314, EA patch incr to 1.4, Test Map Pack, PRMM inc patch to 0.32. At this point I had the CTD. Read on forum needed to uninstall Test Map Pack. Did that but the uninstaller took out too many maps. Used the Full PRMM 0.32 update to re-instrall all the base maps plus the new ones. That is where I am now.
Gecko1969 is offline
Last edited by Gecko1969; 09-14-2006 at 08:11 PM..
Old 09-14-2006, 09:19 AM   #3
JEB

JEB's Avatar
Default

XP Home SP2 (Latest Updates)
P4 2.8 Ghz 1 GB RAM
NVidia Geforce 5900 XT (Latest Drivers)
SoundBlaster Audigy SE (Latest Drivers) - This may be the problem. I did a full BF2 and mods reinstall to see if that was the problem with EJOD, but noticed a crackling noise so reinstalled the drivers again and had a crash. Computer would not log on successfully so rolled back drivers to same version and no problem. It also thinks it is an LS

Low settings for display and at 75% view distance. High software sound with EAX.

Occasional CTD on other maps during gamepley (only noticed on that Mao map)

Edit:
Installed: BF2, Full 1.4 Patch, Full PRMM 0322

Also my sound is crackley on Good Station
JEB is offline
Last edited by JEB; 09-14-2006 at 12:29 PM..
Old 09-14-2006, 10:10 AM   #4
[R-DEV]TheRealFritz
Server Administrator
Supporting Member
Default

Please also include how you installed, eg: did you use BF2 1.4 full patch or incremental? Did you use PRMM 0.32 full install or patch? If patch, did you use PRMM 0.31 full install or patch?


To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
[R-DEV]TheRealFritz is offline
Old 09-14-2006, 10:28 AM   #5
Bob.Dob
Default

XP Pro (SP1 w/ latest patches + updates)
NFS-7 nForce2 (Rev 2.0 w/ Soundstorm MCP-T using optical out + latest nvidia nForce drivers)
Athlon XP 3000+ @ 2.3GHz
1 GB DualChan Corsair XMS DDR
9700 Pro @ 9800 Pro (Catalyst 6.8's)
SATA WD Raptor + ATA Hitachi Desktar

EJOD = CTD immediately when I "Join"
All other maps seem to work fine. I did get a CTD ONCE after "Join" on Mao_valley but it seemed to just go away (haven't had a prob since).

INITIAL Test Install Order:

vBF2 -> BF2 Full 1.3 -> PRMM 0314 Full -> Incremental BF2 1.3 to 1.4 -> PRMM 0322 patcher == CTD on EJOD everything else works great

REFRESHED Test Clean Install Order:

vBF2 -> BF2 1.4 Full -> PRMM 0322 Full == CTD on EJOD everything else works great

VIDEO Settings (same thing also when i play @ 1024x768 ):


SOUND Settings:
Bob.Dob is offline
Last edited by Bob.Dob; 09-14-2006 at 10:49 AM..
Old 09-14-2006, 10:32 AM   #6
nesa-ltd

nesa-ltd's Avatar
Default !! found cause of problem !!

I have found cause of problem :
with Video option
terrain low
efects low
geometry med
text. low
lighting low
dynamic shadows low
dynamic light low
AA off
text filt. low + EJOD Desert = CTD

with Video option
terrain med
efects med
geometry med
text. med
lighting med
Dynamic shadows med
dynamic light med
AA off
text filt. med + EJOD Desert = for 1st time can play it

EDIT:
also can play EJOD Desert with this video settings :
terrain med
efects med
geometry high
text. med
lighting med
Dynamic shadows low
dynamic light off
AA off
text filt. low

so it's have to be terrain, efects or texture
nesa-ltd is offline
Last edited by nesa-ltd; 09-14-2006 at 11:08 AM..
Old 09-14-2006, 11:26 AM   #7
Bob.Dob
Default

OKAY! It seems to work now!

I THINK you nailed it nesa-ltd!

The only setting I changed from my video settings was Terrain. Went from low to medium and it didn't CTD after I "Joined".

Strange...?
Bob.Dob is offline
Last edited by Bob.Dob; 09-14-2006 at 11:31 AM..
Old 09-14-2006, 11:27 AM   #8
[BiM]Black7

[BiM]Black7's Avatar
Send a message via MSN to [BiM]Black7
Default

yeah seems the low settings are the problem
just tested with a friend that have the CTD problem and he runned it on low befor now on medium there is no CTD


To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.

"It's every man's dream to hear that beer and pizza can prevent cancer," he said. "However, the 17 beers and four large pizzas needed to get enough xanthohumol and lycopene to help prevent prostate cancer is unfortunately not advised."
[BiM]Black7 is offline
Old 09-14-2006, 11:38 AM   #9
T0M@field

T0M@field's Avatar
Send a message via ICQ to T0M@field
Default

SYSTEM

WinXP Pro SP2

CPU:Barton 2500+
Mainboard:a7n8x-e deluxe (latest bios/driver)
RAM:433Mhz CL2 1024MB GEIL
Graphicscard:128mb Sapphire 9800Pro (NGO ATI Optimized Driver v1.6.4)
Soundcard:Realtek on board (latest Nforce driver)


VIDEO-CONFIG (BF2)

VideoSettings.setTerrainQuality 2
VideoSettings.setGeometryQuality 3
VideoSettings.setLightingQuality 1
VideoSettings.setDynamicLightingQuality 1
VideoSettings.setDynamicShadowsQuality 0
VideoSettings.setEffectsQuality 2
VideoSettings.setTextureQuality 2
VideoSettings.setTextureFilteringQuality 3
VideoSettings.setResolution 1280x1024@60Hz
VideoSettings.setAntialiasing 4Samples
VideoSettings.setViewDistanceScale 1
VideoSettings.setVideoOptionScheme 3


PATCH-HISTORY

BF2: 1.3 full -> 1.4 incremental
PRMM: 0314 full -> 0322 patcher


PROBLEM:

On some servers i got a back2menu (no CTD) after hitting "join" at "EJOD Desert"


REVIEW:

i know that some bf2-vid-settings (LightingQuality 1, DynamicShadowsQuality 0 and DynamicLightingQuality 1) are ugly, but performance and quality work stable for 99% of ALL (bf2 and mod) maps.
So it has to be a map glitch !?


To view links or images in signatures your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
T0M@field is offline
Last edited by T0M@field; 09-14-2006 at 12:13 PM..
Old 09-14-2006, 01:15 PM   #10
e-Gor
Retired PR Developer
Supporting Member
Default

omfg. I've no idea how this got missed. It's... uh... a very basic error...
e-Gor is offline
Closed Thread


Tags
ctd, desert, ejod
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 05:14 PM.


Powered by: vBulletin. ©vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1
All Content Copyright ©2004 - 2014, Project Reality.